Морякам в Україні стає доступне онлайн-оформлення документів через Дію

Моряки, які хочуть взяти участь у бета-тестуванні послуги, зможуть подати заяву в чат-бот

Стартувало бета-тестування нової послуги оформлення документів для моряків через портал Дія. Цей крок є частиною реформи сфери дипломування моряків, яку реалізовують Міністерство відновлення, Міністерство цифрової трансформації України та проєкт USAID / UK aid TAPAS/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Ми запускаємо отримання кваліфікаційних документів моряків онлайн через портал Дія. Починаємо з етапу тестування. Знаю, що морська спільнота чекала на цю послугу — адже це про зручність, швидкість, дистанційність і головне — повністю нівелює корупційну складову, — зазначив Олександр Кубраков, Віцепрем'єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Завдяки цій новій послузі морякам стане доступним повний перелік послуг, включаючи: 

  • подачу заяви на присвоєння або підтвердження звання/кваліфікації (в бета-тесті уже доступні диплом та його підтвердження, сертифікати компетентності та свідоцтво про спеціальну підготовку);

  • запис на компʼютерне тестування (CES 6.0);

  • отримання електронного кваліфікаційного документа в особистому кабінеті;

  • подачу апеляційної скарги у разі відмови.

Всі охочі моряки, зможуть подати заяву на участь у бета-тестуванні послуги, за посиланням: https://t.me/diia_beta_bot.

Нагадаємо, що суд задовольнив апеляційну скаргу Адміністрації судноплавства та розблокував процедуру прозорого дипломування моряків. 26 червня шостий апеляційний адміністративний суд своїм рішенням скасував ухвалу Київського окружного адміністративного суду, якою заборонив Адміністрації судноплавства виконувати повноваження, передбачені постановою №1499.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися