Одеські патрульні розповіли, як правильно подорожувати з собакою у спеку

Під час подорожі в автомобілі тваринам потрібна вода, затінок та "легка" їжа

Одеські патрульні нагадали прості правила подорожі з домашніми улюбленцями у спеку в автомобілі. Господарі можуть зробити літні поїздки для свого собаки більш приємними.

Про це повідомляє Патрульна поліція в Одеській області. 

Вода і свіже повітря

Кішки та собаки дуже швидко перегріваються в автомобілях. Навіть у прохолодну погоду сонячні промені можуть нагріти салон. Питна вода і регулярні зупинки, щоб "пройтися під кущик" є обов'язковими для комфортного перевезення тварин у машині.

Шматочок домівки

Тварини перенесуть поїздку спокійніше, якщо з ними будуть їх звичні предмети: домашня підстилка, звичний корм і навіть бажано їх домашні, а не похідні миски. Подбайте про аптечку для вихованця. Цим у поспіху часто нехтують: "Та там їхати лише кілька годин!".

Паркування у затінку 

Придумайте, куди впаде тінь через кілька годин стоянки. Не залишайте вашого улюбленця в автомобілі без нагляду навіть на кілька хвилин. Перед поїздкою годуйте тварину зовсім трохи, легкою їжею. У спекотний день візьміть термос з кубиками льоду. У такий спосіб ви швидше полегшите спрагу і знімете симптоми заколисування, ніж простою водою. Воду, втім, це теж не скасовує.

Метушня у салоні 

Обмежте пересування тварини у салоні. Це, звичайно, дуже зворушливо, коли вона сидить спереду у позі штурмана, але у разі переляку вона завадить керуванню і ще більше спровокує аварію. А подушка безпеки, що несподівано спрацює, може просто вбити собаку навіть на маленькій швидкості.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Єдина оперативна диспетчерська служба Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області отримала два виклики стосовно маленьких дітей, яких покусали собаки. Ці собаки були домашні та належали до їхніх сімей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися