Аграрії Одещини намолотили перші 100 000 тонн зерна

Зважаючи на складну ситуацію на Херсонщині, одеські аграрії нарощують врожайність овочів, фруктів, ягід

Голова Одеської військової адміністрації провів селекторну нараду з керівниками районів, аби визначити стратегічні завдання під час збору нового врожаю. Найголовніше - це своєчасні виплати заробітної плати.

“Одещина - це аграрний фронт країни. Без перебільшення від нас залежить продовольча безпека України та багатьох країн світу. Головам районних адміністрацій та територіальних громад доручено взяти під особистий контроль своєчасне збирання врожаю. Вжити заходів щодо своєчасної виплати зарплатні аграріям, а також сплати агропідприємствами орендної плати за землі державної та комунальної власності. Разом з ДСНС провести наради з метою запобігання виникнення пожеж”, - наголосив Кіпер. 

В Одеській військовій адміністрації в котрий раз наголосили, що наразі існує гострий дефіцит кадрів. Крім того, у відомстві чекають кількість робітників, яких необхідно забронювати від мобілізації.  

“Жодних проблем із під’їздом комбайнів до полів немає. Однією з головних проблем залишається брак сезонних робітників. Прошу голів районних адміністрацій та територіальні громади проінформувати сільгоспвиробників про роботу комісій з визначення підприємств критично важливих для регіону та забронювати необхідну кількість робітників від мобілізації на період збору урожаю”, - наголосив Кіпер. 

Станом на 27 червня на Одещині засіяно 1029,8 тис. га, середня врожайність озимого ячменю становить 25 ц/га.

- 194,7 тис. га озимого ячменю

- 538,3 тис. га озимої пшениці

- 20,5 тис. га гороху

- 1,2 тис. га вівса

- 46 тис. га ярого ячменю

- 7,6 тис. га ярої пшениці

- 400 га жита

- 217,8 тис. га озимого ріпаку і 3,3 тис. га ярого ріпаку

- 4 тис. га рису ( у 2023 року посів збільшено удвічи проти 2022 року)

Раніше “Коментарі” повідомляли, що за останній час на території Одеської області спостерігається збільшення площі зрошуваних земель. Це має важливе значення для продовольчої безпеки України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися