В Ізмаїльському порту зростає черга із зерновозів

"Зерновий коридор" працює в непрогнозованому режимі через провокації Росії

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл збільшилася на 259 вагонів, або +13,19%. Наразі кількість зерновозів у напрямку Дунаю складає 2 223 вагони.

Про це повідомив заступник директора Департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов.

Середньодобовий показник вивантаження вагонів з зерном в порту Ізмаїл складає -75 вагони за добу, показник зменшився на 25 ваг/доба за останній тиждень. Разом із тим, наявність зерновозів, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси зменшилася на 327 вагонів, або -21,06% — до 1 226 вагонів.

Протягом тижня показник добового вивантаження вагонів із зерном у морських портах Одещини коливається у діапазоні 118–400 вагонів за добу. Через відсутність обсягів середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси впав на 422 вагони за добу.

На жаль залишається заблокованим потужний порт України - порт Південний. Фактично "зерновий коридор" працює в непрогнозованому режимі, країна-агресор безсистемно планує і проводить огляди  суден.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що протягом 47-го тижня роботи "зернової угоди", з 19 по 25 червня 2023 року, лише 6 суден були відвантажені з портів Великої Одеси, що на три менше, ніж результат попереднього тижня. Хоча ці кораблі вже завантажені, проте вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують її.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися