Моніторинг Чорного моря: які інфекції фіксують у воді

В морській воді все ще фіксують наявність холероподібного вібріона

В Одесі продовжується моніторинг морської води. На 27 червня із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

У відібраних 23-24 червня з морського порту проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга. Виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції. Проби морської води, відібрані 23-24 червня на мікробіологічні показники, не відповідають гігієнічним нормам. 

Тим часом за результатами  лабораторного контролю "Інфоксводоканалу"  питна вода відповідає гігієнічним вимогам. 

Чорне море очищується, але загрози для здоров'я залишаються.  Ще нещодавно на одеському узбережжі зафіксували цвітіння води. Це небезпечні процеси, які можуть призвести до доволі поганих наслідків. Також у море течія продовжує приносити небезпечні "сюрпризи" з дна Каховського водосховища.

Після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що піротехніки ДСНС перевіряють узбережжя Одещини на наявність вибухонебезпечних предметів. Після підриву греблі Каховської ГЕС росіянами, до берегів водойм регіону течією продовжує прибивати   сміття в якому можуть бути небезпечні "сюрпризи".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися