Міжнародні навчання ВМС у Великій Британії: хто представляє Україну

Всього у навчаннях беруть участь 18 країн

У Великій Британії проходять міжнародні навчання під назвою "Сі Бриз-2023". На них українську групу очолив капітан першого рангу Юрій Федаш, який командує протимінним кораблем "Черкаси". 

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил України ЗСУ.

Всього в навчаннях "Сі Бриз-2023", що проходять у Великій Британії, беруть участь 18 країн. Головною метою цих навчань є розмінування. Оскільки розмінування акваторії Чорного моря є одним з основних завдань після війни.

З нашого боку в цих навчаннях беруть участь два протимінних кораблі, “Черкаси” та “Чернігів.” Це кораблі класу Sandown, які Великобританія передала нам ще до повномасштабного вторгнення замість захоплених у Криму протимінних тральників, які мали такі самі назви. Також символічно, що керує нашою флотилією капітан першого рангу Юрій Федаш, який був капітаном того самого тральника “Черкаси”. Цей тральник останнім склав зброю під час анексії Криму, – зазначив Плетенчук.

Інформація щодо можливої участі українських військовослужбовців у сухопутній частині навчань буде надана пізніше. Зараз українські військовослужбовці перебувають на навчаннях у Великій Британії, і деталі про їхню участь в інших аспектах навчань будуть повідомлені пізніше, заявив офіцер.

Нагадаємо, що морські екіпажі катерів несуть відповідальність за захист узбережжя. Вони неодноразово проявляли свою відвагу, рятували своїх товаришів та брали участь у звільненні тимчасово окупованих територій на півдні України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися