Одещини прийняла майже півтори тисячі переселенців з Херсонщини

Наразі в Одеському регіоні є 4600 місць для розселення переселенців

Після підриву Каховської ГЕС 6 червня вся Україна активно допомагала Херсонщині: проводили евакуацію, передавали гуманітрану допомогу, підтримували морально та матеріально. Зокрема Одеська область відправила Херсонському регіону більше 640 тонн гуманітарної допомоги. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер в  національному марафоні “Єдині новини”. Він також зазначив, що усі допомога формується тільки по заявкам, тому людям відправляють те, що їм дійсно необхідно.


Крім того, після теракту Одеська область вже прийняла 1341 переселенця з Херсонщини. Близько тисячі вирішили оселитися в родичів, більше двохсот людей розселені завдяки підтримці Одеської ОВА. Всі отримали необхідну соціальну, медичну та психологічну допомогу. Майже 300 будинків, які постраждали на Херсонщині, оглянуті одеськими спеціалістами. Фахівці склали дефектні акти. Олег Кіпер повідомив, що Одеса допомагатиме відбудовувати постраждали будинки. Наразі в Одеському регіоні є 4600 місць для розселення переселенців з будь-яких регіонів України.


Раніше “Коментарі” повідомляли, що внаслідок нещодавного удару окупантів постраждав притулок з тваринами. Там проживає 94 собаки та біля 30 котів, у тому числі, перебуває 14 цуценят та 3 собаки з Херсонщини. Ще є собаки з Бахмуту. Про це повідомила волонтер Animal SOS Odessa Регіна Бальжик. Зоозахисниця повідомила, що удар прийшовся біля притулку. Є пошкодження вольєрів. Тварини пережили великий стресс.


Зазначимо, що станом на 10:30 ранку 29 червня у Чорному морі було виявлено п’ять ворожих кораблів, які перебувають у стані бойової готовності. Серед є один носій крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп яких може становити до 8 одиниць.  Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.   

Джерело: https://t.me/odeskaODA/1920


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися