На Одещині внаслідок ракетної атаки постраждав притулок з тваринами

В притулку проживає 94 собаки та біля 30 коті

Внаслідок нещодавного удару окупантів постраждав притулок з тваринами. Там проживає 94 собаки та біля 30 котів, у тому числі, перебуває 14 цуценят та 3 собаки з Херсонщини. Ще є собаки з Бахмуту. Про це повідомила волонтер Animal SOS Odessa Регіна Бальжик. Зоозахисниця повідомила, що удар прийшовся біля притулку. Є пошкодження вольєрів. Тварини пережили великий стресс.

"Дивом люди і тварини залишилися живі. Ця гадина впала біля притулку і розбила все, що було поруч... Цілий день наші дівчатка сьогодні прибирали уламки по всіх вольєрах, і самотужки намагалися полагодити і підняти те, що можна було... Побило дахи уламками, необхідний шифер і сітки, так сітки порвало і змішалися собаки до купи... Є собаки в стресі, яких досі неможливо виманити з будок або з під них, які закопалися...", - написала волонтерка.

На щастя, чотирилапі залишилися живими, проте сама установа потребує допомоги, адже для ремонту одного вольєра потрібно 7 тис. грн. Крім цього, херсонським хвостатим необхідні щеплення.

Волонтери звертаються за фінансовою допомогою.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що з початку повномасштабного вторгенння Одеський зоопарк став своєрідним хабом для усіх тварин, які потребували захисту та допомоги. Співробітники зоопарку брали під свою опіку домашніх улюбленців, яких господарі не могли взяти з собою за кордон а також евакуйованих пухнастиків із Херсону. За понад рік повномасштабної війни зоопарк прийняв понад 900 тварин. 

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що зоозахисники повідомили, що за добу в Кілії, що на Одещині, отруїли 32 собаки. Серед тварин як безхатні, так і домашні пухнастики. Про це повідомили зоозахисники на своїй сторінці в Фейсбук. Зокрема, Лідія Райнова, авторка посту, написала, що про ситуацію, яка склалися в місті, вже повідомили Одеську обласну адміністрацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися