Близько 900 тварин прихистив Одеський зоопарк за час повномасштабної війни

Третину пухнастиків уже забрали додому, ще частина знайшла нових господарів

З початку повномасштабного вторгенння Одеський зоопарк став своєрідним хабом для усіх тварин, які потребували захисту та допомоги. Співробітники зоопарку брали під свою опіку домашніх улюбленців, яких господарі не могли взяти з собою за кордон а також евакуйованих пухнастиків із Херсону. За понад рік повномасштабної війни зоопарк прийняв понад 900 тварин. 

“Переважно це такі тварини, яких із собою було забрати складно або неможливо, наприклад, кролики, шиншили, папуги, черепахи, змії, яким потрібен тераріум. Ми зробили оголошення, і люди пішли до нас. Загалом близько 900 тварин ми прихистили”, — повідомив Ігор Бєляков, директор Одеського зоопарку. 

Ба більше, на сьогодні понад третину цих тварин господарі вже забрали назад після свого повернення в Україну. Частину тварин вдалося прилаштувати в інші сім'ї. І сьогодні, коли тварин приносять у зоопарк, співробітники оперативно підшукують їм нових господарів.

Раніше “Коментарі” писали, що зоозахисники повідомили, що за добу в Кілії, що на Одещині, отруїли 32 собаки. Серед тварин як безхатні, так і домашні пухнастики. Про це повідомили зоозахисники на своїй сторінці в Фейсбук. Зокрема, Лідія Райнова, авторка посту, написала, що про ситуацію, яка склалися в місті, вже повідомили Одеську обласну адміністрацію.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що Одеський зоопарк прихистив вже понад 200 тварин, яких принесло водою з Херсонщини до одеського узбережжя. Тимчасовий дім знайшли жаби, пітони, вужі, черепашки, єнотоподібні собаки та навіть олень. Про це повідомив директор одеського зоопарку Ігоря Біляков.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися