На Одещині невідомі отруїли понад 30 собак: подробиці

Зоозахисники повідомили, що постраждалі готують звернення до поліції

Зоозахисники повідомили, що за добу в Кілії, що на Одещині, отруїли 32 собаки. Серед тварин як безхатні, так і домашні пухнастики. Про це повідомили зоозахисники на своїй сторінці в Фейсбук. Зокрема, Лідія Райнова, авторка посту, написала, що про ситуацію, яка склалися в місті, вже повідомили Одеську обласну адміністрацію.

“Моя розповідь справила шокуюче враження. Обіцяли хоч щось зробити, що можна зробити за усною заявою. Але потрібні факти, письмові чи електронні заяви, підписи під ними. А за годину це не робиться.Тому, поки це пишеться-готується-складається-збирається, дуже прошу всіх небайдужих – хоча б дзвоніть по вказаному телефону, не давайте про це забути; чим більше шуму та активності, тим більша ймовірність, що злочинців (не боюся цього слова, є статті Закону про це) хоч якось зупинять, злякають і нещасні тварини залишаться жити, ті, що поки що вціліли”, – звернулася до містян волонтерка.

Зоозахисники впевнені, що отруєння - це не випадковість, а, скоріш за все, замовне вбивство. Ймовірно, що хтось із місцевих жителів за гроші розкидав отруту. Ба більше, волонтери впевнені, що більшість отруєних тварин були стерилізованими та мали кліпси. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, на Одещині молодого чоловіка засудили за жорстоке поводження з тваринами на 5 років. 20-річний чоловік із особливою жорстокістю вбив чужу собаку та її п’ять цуценят.

Крім того, “Коментарі” писали, що на Одещині розслідують факти жорстокого поводження з тваринами. За такі жорстокі дії винних може бути покарано позбавленням волі. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одеський зоопарк прихистив вже понад 200 тварин, яких принесло водою з Херсонщини до одеського узбережжя. Тимчасовий дім знайшли жаби, пітони, вужі, черепашки, єнотоподібні собаки та навіть олень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися