Моніторинг на Одещині: в морської води виявлено холероподібний вібріон

Питна= вода відповідає усім нормам та , призначена для споживання людиною

На Одещині санепідситуація знаходиться на постійному контролі. Так, 29 червня із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені. 

У відібраних 24 червня з точки в м. Одесі (морський порт причал № 2) проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції). 

Проби морської води, відібрані 24 червня на мікробіологічні показники, не відповідають гігієнічним нормам. Про це повідомили в Одеській міські раді. Контроль здійснює ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”. Водночас,  питна вода відповідає усім нормам та , призначена для споживання людиною.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Адміністрація морських портів України отримала від Європейської агенції з безпеки мореплавства спеціалізоване обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів України. Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що шириться фейкова інформація в мережі про спалахи холери в областях, що постраждали від підтоплення внаслідок підриву російськими терористами дамби Каховської ГЕС. Вона також активно розсилається користувачам через месенджери. Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися