Понад 150 евакуйованих тварин з Херсонщини знайшли домівку в Одесі

Наразі в центрі адопції залишились понад 20 тварин

Центр адопції тварин вже майже пустує, адже одесити прихистили понад 150 тварин: котів та собак евакуйованих з Херсонщини. Втім зоозахисники повідомили, що ще 20 пухнастикі чекають на своїх господарів. Загалом, аби врятувати тварин волонтери зробити три рейди до Херсону. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Яна Тітаренко, голова ГО “Закон природи”.

“Після підриву дамби на Каховській ГЕС ми зробили три рейди на затоплені території Херсонщині та вивезли звідти 208 тварин. Зараз у нашому Центрі адопції тварин проживають 6 дорослих собак, одне цуценя  та двадцять кошенят, ще 6 дорослих собак проходять лікування в клініках. Тобто люди забрали вже понад 150 тварин”, – розповіла зооволонтерка.

Крім того, зоозахисниця розповіла, що коли тварина переїжджає у свій новий дім, волонтери ще деякий час навідуються у гості та перевіряють, як пухнастику там живеться. Справа у тому, що деякі люди до кінця не розуміють усієї відповідальності, перед тим, як забирають тварину. 

“Це не іграшка, її не можна взяти додому, зробити декілька фото для соцмереж і похизуватися, що врятували тварину з Херсону. А потім знову повернути волонтерам, коли стало зрозуміло, що тварина потребує уваги та турботи. Це неприємно для нас і це стрес для тварин. Ось цю чудову херсонську водоплавну собаку в нас забрали в перший день, коли він з’явився, а потім через три дні повернули”, – зазначила волонтерка.

Охочі допомогти волонтерам або ті, хто бажають взяти тварину з притулку можуть зв’язатися з Яною Тітаренко через її особисту сторінку в Facebook, або через сторінки у Facebook та Instagram громадських організацій Animal SOS Odesa та “Закон природи”. (Сторінки у Instagram Animal SOS Odesa та “Закон природи”)

Раніше “Коментарі” повідомляли, що з початку повномасштабного вторгенння Одеський зоопарк став своєрідним хабом для усіх тварин, які потребували захисту та допомоги. Співробітники зоопарку брали під свою опіку домашніх улюбленців, яких господарі не могли взяти з собою за кордон а також евакуйованих пухнастиків із Херсону. За понад рік повномасштабної війни зоопарк прийняв понад 900 тварин. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися