Одеські енергетики розчистили від гілок дерев тисячу кілометрів ліній електропередач

Через падіння гілок дерев на проводи під час негоди чи сильних поривів вітру, електропостачання може бути припинене

Одеські енергетики з початку року розчистили від гілок дерев тисячу кілометрів повітряних ліній електропередачі. Це убезпечить мешканців  від аварійних відключень світла, спричинених падінням гілок дерев на електролінії, а також підвищать стабільність та надійність електропостачання.

Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі.

Усього у 2023 році одеський ДТЕК розчистив від гілок дерев 1900 кілометрів повітряних електричних ліній. Це необхідно насамперед, щоб гілля дерев не ставало причиною пошкоджень електроліній, коли вони, наприклад, падають на дроти під час негоди.

В планах до кінця року — розчистити ще 900. Завдяки обрізці гілок дерев, чагарників та сухостою ми підвищуємо надійність електропостачання та мінімізуємо аварійні ситуації, що можуть виникнути через падіння гілок дерев на проводи під час негоди чи сильних поривів вітру, — зазначили в компанії.

Фахівці ДТЕК Одеські електромережі проводять планову обрізку гілок дерев, які ростуть виключно в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі. В компанії наголошують, що опікуватися розчищенням трас від гілля дерев та порослі мають і самі клієнти. Згідно з Правилами охорони електричних мереж, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є їхні власники та землекористувачі.

Мешканці приватного сектору повинні самостійно обрізати гілля дерев та кущі на власних подвір’ях та присадибних ділянках. Щоб провести роботи безпечно − зверніться до ДТЕК Одеські електромережі за номерами кол-центру з мобільного: +38 (068/095/073) 750 90 90 або стаціонарного телефону +38 (048) 705 90 90. Або завітайте до Центрів обслуговування клієнтів та узгодьте час проведення робіт. Фахівці компанії на період виконання робіт знеструмлять лінію.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеські енергетики презентували документальний фільм про те, як рік тому енергетики ДТЕК Мережі, у тому числі й ДТЕК Одеські електромережі, повертали світло на звільнену від російських військ Київщину.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися