Одеситки, які спровокували мовний скандал, публічно вибачилися за свою поведінку

Конфлікт виник через те, що жінкам не сподобався український репертуар вуличних музикантів


Жінки, які спровокували мовний скандал на Дерибасівській, вибачилися перед одеситами та вирішили, що мають пройти курс української мови. Про це повідомив місцевий активіст Дем’ян Ганул. 

“Ми були не адекватні. Дуже вибачаємося, що образили своєї поведінкою, а також висловлюваннями. Такого більше не буде”, - сказали одеситки.

Втім, Юлія Городецька - дівчина, яка розповіла про конфлікт в соціальних мережах, не вірить вибаченням жінок.

“Не вірю цим бдям ні хвилини. Але. Буллі - по суті - завжди труси. Вони йдуть в бій, тільки, якщо впевнені, що вони the biggest bullies on the playground. Мова сили - єдина, яку вони розуміють”, - написала вона на Фейсбук.


 

Нагадаємо, що на Дерибасівській знову розгорівся мовний скандал. Спровокували конфлікт дві одеситки, які в нетверезому стані накинулися на вуличних музикантів, які виконували український репертуар. На захист музикантів стали перехожі, які попросили “корінних одеситок” піти геть. Втім, конфлікт тільки почав набирали обертів. Жінки зневажливо вигукували фразу "Понаєхалі тут" і почали дошкуляти іншим: вимагали показати одеський родовід і завершили типовими для такого контингенту мовними зворотами, як-то "Подивися на себе, та в тебе ж мужика давно не було, хто ж тебе захоче". 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина лідирує в антирейтину серед порушників мовного закону. Так, у період із січня по червень в Одеському регіоні зафіксували 238 звернень. Попереду тільки Київ, там 674 порушеннь. Про це повідомляє Опендатабот.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися