На Одещині змогли працевлаштуватися тренери-переселенці

На навчання до дитячо-юнацьких спортивних шкіл вступило понад 700 спортсменів

На Одещині знайшли роботу 15 тренерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Працевлаштувалися фахівці з Миколаївської, Херсонської, Донецької, Сумської та Вінницької областей.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Валентина Кольчак, начальник управління фізичної культури і спорту Одеської обласної військової адміністрації. 

На навчання до дитячо-юнацьких спортивних шкіл вступило понад 700 вихованців з числа внутрішньо переміщених осіб з понад 20 видів спорту.

До роботи з ВПО залучаються фізкультурно-спортивні та громадські організації області. Управлінням, спільно з Одеською обласною організацією фізично-спортивного товариства  “Динамо”, організовано безкоштовні тренування з плавання та баскетболу для дітей з-поміж ВПО та дітей військовослужбовців. Також з міською федерацією шахів в березні проведено шаховий онлайн турнір "Хід до Перемоги". Метою турніру було об’єднати любителів шахів, які були вимушені покинути домівки через війну. Участь в турнірі взяли понад 500 осіб, – розповіла посадовиця.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що чемпіон Всесвітніх ігор-2022, багаторазовий чемпіон світу одесит  Ігор Любченко завоював золоту медаль Європейських ігор-2023 з таїландського боксу муей тай. У фіналі змагань у ваговій категорії до 67 кг українець зустрівся з господарем турніру - поляком Оскаром Сігертом.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися