“Український фотощоденник”: в Одесі відбулось відкриття виставки про війну

Проєкт створений з метою задокументувати жахливі наслідки війни в Україні

В Одесі 28 червня до Дня Конституції пройшла низка заходів. Серед них в культурному центрі UNION відбулося урочисте відкриття міжнародного проєкту "Український фотощоденник".

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Цей проєкт створений з метою задокументувати та представити світові жахливі наслідки війни в Україні та її вплив на життя громадян, незалежно від їхнього місця проживання. Експозиція проєкту складається з трьох частин: "Війна очима фотожурналістів", "Аматорська фотографія" та "Дитячі репортажі". Вона включає 50 робіт, зроблених у різних куточках країни, таких як Бахмут, Херсон, Київ, Харків, Одеса та інші.
picture

На виставці також представлені малюнки обдарованих учнів мистецьких шкіл, які виразно відображають дитячий погляд на трагічні події повномасштабного вторгнення. У день відкриття виставки відбувся особливий фотопоказ під назвою "Війна. До/після". Учасники заходу мали можливість побачити на знімках, яким було життя до 24 лютого 2022 року і яким воно стало після цієї дати. 

Зібрані благодійні пожертвування з виставки будуть спрямовані на підтримку притулку для тварин під назвою "Шанс" у місті Херсон. Виставка буде проходити до 12 липня 2023 року за адресою: м. Одеса, вул. Троїцька, 43, культурний центр UNION.

Нагадаємо, що у польському Лодзі пройшов Фестиваль поріднених міст Лодзі. Одеса також взяла участь. Так, Одещину представляє офіційна делегація на чолі з директором Департаменту міського господарства Одеської міської ради Натілією Мостовських.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися