В Одеській області з'явився меморіал загиблим морпіхам

У селі Дачне відбулося урочисте відкриття меморіального комплексу в пам'ять про загиблих воїнів 35-тої окремої бригади морської піхоти

Військовослужбовці 10 грудня відкрили на території військового містечка в селі Дачне Біляївського району Одеської області меморіальний комплекс загиблим воїнам 35-тої окремої бригади морської піхоти. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Композиція меморіалу складається з кількох елементів, в яких присутня атрибутика, яка характерна саме для морських піхотинців: берет, якір, корабельна ринда. На тлі військової символіки окремо виділяються журавлі у вигляді душ, які піднімаються в небо.

Учасники заходу вшанували пам'ять полеглих морських піхотинців хвилиною мовчання та поклали вінки і квіти до меморіалу. Капелан бригади отець Олександр провів панахиду, після чого родичі загиблих бійців отримали нагороди за своїх синів. Зокрема, медаллю "Захиснику Вітчизни" посмертно нагороджені: лейтенант Андрій Барсуков, старший сержант Іван Сакаль, старший матрос Денис Козьма, матрос Олександр Бердник, матрос Михайло Кобець, матрос Олександр Ляшок.

picture

Автор фото: Міноборони України

"Відтепер у морських піхотинців цієї бригади є місце, де вони можуть почитати своїх побратимів, які віддали життя за свободу і незалежність нашої держави в боротьбі з російським агресором. Сьогодні ми підтверджуємо те, що пам'ять про кожного назавжди залишиться в наших серцях", – зазначив заступник командувача полковник морської піхоти Аркадій Степаненко.

picture

Автор фото: Міноборони України

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", новий катер ВМС назвали на честь рідного міста загиблого морпеха.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися