Готуємось платити більше: тарифи на воду для одеситів підвищено з 1 липня

Причиною зміни тарифів стали значні зростання вартості електроенергії, реагентів та палива

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на водопостачання. З 1 липня платіжки для одеситів зростуть на 46,37 грн з ПДВ на місяць.

Про це повідомляє Нацкомісія на своєму сайті.

Основні зміни тарифів такі: 

- Для суб'єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення тариф на водопостачання становитиме 8,28 грн за 1 м3 без ПДВ (9,936 грн з ПДВ), а на водовідведення - 7,39 грн за 1 м3 без ПДВ (8,868 грн з ПДВ). 

- Для інших споживачів, включаючи юридичних осіб і населення, що проживає у приватному секторі та багатоквартирних будинках, тариф на водопостачання становитиме 19,64 грн за 1 м3 без ПДВ (23,568 грн з ПДВ), а на водовідведення - 19,00 грн за 1 м3 без ПДВ (22,80 грн з ПДВ). 

Зазначено, що причиною зміни тарифів стали значні зростання вартості електроенергії, реагентів, паливно-мастильних матеріалів, що призвело до значних витратних збільшень у сфері водопостачання. За 2022 рік тарифи вже зросли в середньому на 31,9%. Наприклад, для населення та юридичних осіб (крім оптовиків), тариф на послуги водопостачання та водовідведення збільшився з 35,16 грн з ПДВ до 46,37 грн з ПДВ з 1 липня 2023 року.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Верховній Раді був внесений законопроєкт, який має на меті заборонити боржникам за комунальні послуги покупку автомобілів. Ініціатива походить від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який вважає, що такий закон сприятиме швидшому виконанню судових рішень і поліпшить роботу Єдиного реєстру боржників. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися