В Одесі затримали посадовця Держмитслужби, який вимагав хабар 600 доларів США

Наразі правопорушника відсторонено від займаної посади

Правоохоронці затримали працівника митниці на гарячому: під час отримання хабара. Стало відомо, що посадовець Одеського управління експертиз та досліджень Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Держмитслужби вимагав кошти у підприємців за те, щоб перед власниками бізнесу не створювати додаткових штучних перешкод під час проведення лабораторних досліджень. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

У відомстві зазначили, що прокурори вже скерували до суду обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. Як виявилось, для посадовця це був систематичний додатковий “заробіток”. Свої послуги” він оцінював у 300 доларів США за кожний висновок. При цьому “кліент” повинен був завчасно повідомляти його про направлення зразків вантажів до лабораторії. 

Наразі посадовця відсторонено від займаної посади.

“Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області”, - йдеться в повідомленні.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що і патрульні Одеси отримали виклик про чоловіка, який поводився агресивно та трощив меблі вдома. Коли поліцейські приїхали на місце подій, то побачили на дорозі закривавленого чоловіка. У потерпілого була різана рана на руці. Аби не втрачати ні хвилини та швидко зупинили сильну кровотечу, поліцейські скористалися турнікетом, а потім наклали спеціальну повʼязку на рану. Після чого викликали лікарів швидкої допомоги, які шпиталізували його. Як виявилося згодом, чоловік посварився з рідними та не хотів більше жити.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися