На Одещині бізнесмен приховав від Податкової служби понад 20 мільйонів

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, позбавлення волі на строк до п’яти років

Приховав від держави понад 20 мільйонів гривень: поліцейські Одещини притягують до відповідальності підприємця-будівельника за ухилення від сплати податків. Підозрюваний – 41-річний уродженець Вірменії, власник великої мережі будівельних компаній. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області. 

Поліцейські зазначили, що правопорушник умисно вносив у податкову звітність завідомо недостовірні відомості. А щоб ухилятися від перевірок зареєстрував фірму за неіснуючою адресою. Правопорушнику повідомлено про підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Як результат: ухилянт не сплатив до бюджету держави податок на загальну суму понад 23 400 000 гривень.

Правопорушник контролював діяльність підприємства, яке займалося будівництвом доріг та автострад. За попередньою змовою з іншими органами, зловмисник організовував умисну видачу завідомо неправдивої звітності податкових зобов’язань з низкою підприємств, які були замовниками робіт у будівельної фірми. 

“За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури заочно повідомили правопорушнику про підозру за ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366 ККУ. Мова йде про організацію внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також організацію умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, вчинену повторно, за попередньою змовою групою осіб; організацію умисного ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинену службовою особою підприємства, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах; організацію складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Наразі вирішується питання про оголошення фігуранта  в міжнародний розшук та вживаються заходи щодо подальшого скерування матеріалів до суду за правилами спеціального досудового розслідування”, - зазначила начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Ірина Городник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися