На Одещині судитимуть чоловіків, які організували підпільне тютюнове виробництво

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді застави, а на вилучене під час обшуків майно наклали арешти

Одесит та мешканець Черкас організували підпільне тютюнове виробництво. Промислові потужності дозволяли виготовляти до 30 тисяч пачок цигарок на добу. Нелегальний “бізнес” приносив чоловікам до 12 млн грн прибутку. 

Правопорушник знайшли земельну ділянку у Роздільнянському районі Одеської області, закупили спецтехніку для облаштування промислових потужностей, а потім викопали підвальне приміщення, куди встановили усю техніку. Аби ніхто не дізнався про таємниці підвалу зверху побудували будинок. Вхід до незаконного виробництва здійснювався через замаскований та спеціально облаштований “лаз” у сауні будинку: він знаходився під лавкою для сидіння. Збували продукцію під виглядом відомих торгових марок гуртовими партіями на території всієї України під виглядом популярної марки сигарет міжнародної тютюнової компанії.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та управління у Львівській області Нацполіції ліквідували діяльність нелегального тютюнового цеху та вилучили майна на 28 млн гривень.

“Наразі за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи скеровано до суду за ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 (незаконне виготовлення тютюнових виробів, зберігання з метою збуту, збут незаконно виготовлених тютюнових виробів), ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знаку для товарів і послуг) Кримінального кодексу України”, - йдеться в повідомленні.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що поліцейські Одещини притягують до відповідальності підприємця-будівельника за ухилення від сплати податків. Підозрюваний – 41-річний уродженець Вірменії, власник великої мережі будівельних компаній. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області. 

Джерело: https://t.me/dsr_npu/2638


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися