В Одеській області збільшилась кількість отруєння рибою: серед госпіталізованих дитина та вагітна

Внаслідок підриву Каховської ГЕС категорично заборонено вилов та вживання свіжої морської риби

В Одеській області 5 людей отруїлися свіжою рибою: серед них дитина та вагітна. Про це повідомили лікарі Центру Екстреної медичної допомоги. Крім того, медики зазначили, що останнім часом вони фіксують збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами. 

В Татарбунарах 86-річна жінка була доправлена до місцевої ЦРЛ із діагнозом гострий гастроентероколіт. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на базарі. З аналогічним діагнозом госпіталізували 21-річну вагітну з Нерубайського. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички. В Овідіополі з гастроентероколітом у результаті отруєння рибою до лікарні була доправлена 9-річна дівчинка. А в Одесі з харчовою токсикоінфекцією були госпіталізовані двоє - 52-річний чоловік і 30-річна жінка.

“Шановні мешканці Одещини! Будьте дуже обережні із вживанням у їжу риби та морепродуктів. Не тільки у зв’язку із підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, але й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування. Пам’ятайте також про небезпеку ботулізму. Не наражайте себе на небезпеку та у разі виникнення симптомів гострого отруєння після вживання риби, одразу телефонуйте 103”, - йдеться в повідомленні лікарів. 

Нагадаємо, що внаслідок підриву Каховської ГЕС категорично заборонено купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби та інших морських водних біоресурсів (особливо мідію, рапана). Одеський рибоохоронний патруль закликає утриматись від риболовлі, вживання риби та морепродуктів. 

Якщо ви помітили реалізацію водних біоресурсів на стихійних ринках, прохання повідомляти за телефонами: 098 798 47 93, 093 411 00 33.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що солоність води на Одещині вирівнюється. Крім того, голова Одеської військової адміністрації підкреслив, що через тиждень показники взагалі мають прийти в норму. Біохімічні показники також в нормі. Втім, з’явилася нова проблема.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися