Прокурори оголосили про підозру анестезіологу лікарні у Подільську

Слідчі вважають, що лікарська недбалість призвела до смерті восьмирічного хлопчика

Прокурори повідомили про підозру лікарю однієї з лікарень Подільська у неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до смерті дитини. Про це розповіли в прес-службі прокуратури Одеської області.

За версією слідства, лікар-анестезіолог у березні цього року неправильно ввів лікарський препарат в організм дитини, що спричинило анафілактичний шок. В результаті чого восьмирічний хлопчик помер.

Як раніше повідомили в поліції, дитина померла на операційному столі під час видалення аденоїдів, не виходячи з-під анестезії.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", міністерство охорони здоров'я України має намір впровадити концепцію професійного ліцензування лікарів. Її розробляли півтора року, а повністю концепцію запрацює з 2024 року. Система ліцензування передбачає роботу і паралельне навчання. Лікар набирає бали, які потім являє ліцензійної раді, яка в свою чергу буде аналізувати не тільки підвищення кваліфікаційного рівня і роботу лікаря, але і те, чи є на нього обґрунтовані скарги.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися