Одеський зоопарк врятував три сотні тварин після підриву Каховської ГЕС

Переважно це були невеличкі водні тварини – тритони, жаби, змії, черепахи

Майже 300 тварин врятували співробітники Одеського зоопарку. Переважно це були невеличкі водні тварини – тритони, жаби, змії, черепахи. Більшість до Одеси прибули на плавучих “островах”. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Ігор Бєляков, директор одеського зоопарку.

“Ми врятували майже 300 тварин, всі вони повинні повернутися у дику природу. Серед понад 100 дунайських тритонів, це рідкісна тварина, занесена у Червону книгу України. Проте на жаль, багато цих тварин загинуло… Цих тритонів ми не випускаємо, тому що їх потрібно повернути туди, звідки вони потрапили, на Херсонщину”, – зазначив фахівець.

Водночас деяких озерних жаб, водяних черепах, водяних вужів випустять на Одещині, адже вони зможуть проживати і в нашому регіоні. 

Директор також розповів, що військові передали до зоопарку трьох цуценят єнотовидного собаки, які були потім відпущені у Нижньодністровський природоохоронний парк, а також самицю оленя.

“Також на Херсонщині мешкають степові гадюки, але поки що вони біля Одеського узбережжя не з’являлися. Крім того, у море потрапило дуже багато ондатр. Цих тварин важко впіймати, але одесити принесли нам аж вісім ондатр. Зараз їх теж випустили на території Нижньодністровського парку”, – додав Бєляков.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у селі Вигода, що на Одещині, зоозахисники врятували понад 10 тварин з розплідника. Як повідомили волонтери, собак тримали в жахливих умовах. Про це повідомила зоозахисниця Яна Титаренко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися