Поліцейські Одещини вилучили цигарки та алкоголь на 14 млн грн: деталі справи

Правопорушникам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі

Правоохоронці Одещині викрили та вилучили з незаконного товарообігу понад 75 тисячі пачок цигарок та 35 тисяч літрів алкоголю. Це результати роботи детінізації сфери торгівлі підакцизними товарами. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області. Загальна сума вилученого майна - 14 мільйонів гривень. 

Всього правопорушників склали 637 адміністративні протоколи. Правопорушників притягують до відповідальності за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.

“Також в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ознаками статті 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та статті 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України чотирьом фігурантам вже повідомлено про підозри” - йдеться в повідомленні поліції. 

Правопорушникам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі із конфіскацією незаконного товару та отриманого за нього виторгу.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одеські поліцейські повідомили групі осіб про підозру в організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. За 4700 доларів вони забезпечували клієнтів фіктивними довідками про інвалідність та непридатність до військової служби. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися