На Одещині незаконно влаштовували "зелений коридор" для ухилянтів

Щоб перетнути кордон, чоловіки платили майже 5 тисяч доларів

Одеські поліцейські повідомили групі осіб про підозру в організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. За 4700 доларів вони забезпечували клієнтів фіктивними довідками про інвалідність та непридатність до військової служби.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Затримали 32-річну жительку Ізмаїльського району та на рік старшого за неї жителя Одеси. Їм обом загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили, що фігуранти підшукували чоловіків призовного віку та забезпечували їх пакетом несправжніх медичних документів, які дозволяли б вільно перетнути державний кордон. "Бізнесменів" затримали, коли вони у такий спосіб намагалися організувати "зелений коридор" для 19-річного одесита. Правоохоронці вилучили у них гроші, отримані в якості оплати за свої послуги.

Цей злочин тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Нині підозрюваних помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеські правоохоронці затримали банду, яка налагодила схему незаконного перетину кордону України для чоловіків призовного віку. Незаконний трансфер коштував 4 тисячі доларів США.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися