В Одесі незаконно переправляли призовників за чотири тисячі доларів

Зловмисники зустріли "клієнтів" у лісосмузі біля одного з сіл Одеського району та сховали їх в причепі тягача

Одеські правоохоронці затримали банду, яка налагодила схему незаконного перетину кордону України для чоловіків призовного віку. Незаконний трансфер коштував 4 тисячі доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Організували "канал міграції" житель Одеси та двоє громадян однієї з сусідніх країн. Правоохоронці встановили, що правопорушники підшукали п’ятьох охочих уникнути мобілізації і за гроші пообіцяли їм перехід поза офіційним пунктом пропуску на територію сусідньої держави. Свої послуги вони оцінили у чотири тисячі доларів США, які за домовленістю мали отримати з кожного ухилянта по прибуттю до місця призначення. 

Зловмисники зустріли "клієнтів" у лісосмузі біля одного з сіл Одеського району, сховали їх в причепі тягача і вирушили до держкордону. Задля конспірації по дорозі до пункту призначення всі вони пересіли на інший транспортний засіб, на якому й доїхали до Болградського району. Саме там, неподалік держкордону, правоохоронці затримали зловмисників. Під час обшуку транспортного засобу, на якому вони здійснювали перевезення людей, поліцейські вилучили мобільний телефон, гроші та інші речові докази протиправної діяльності.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили фігурантам про підозру. Відповідно до чинного законодавства, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині, поблизу кордону з Молдовою група чоловіків призовного віку намагалася незаконно покинути територію України. Проте їх затримали прикордонники попереджувальними пострілами в повітря. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися