Одеські лікарі здали близько 80 літрів донорської крові

Загалом від початку війни через проєкт "Донор Одеса" залучено понад 5000 донорів крові

В Одесі до Всесвітнього дня донора крові за підтримки Департаменту охорони здоров'я міської ради в рамках проєкту "Донор Одеса" провели велику акцію "Здай кров - врятуй життя". Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Протягом кількох тижнів у міському відділенні трансфузіології донорську кров здавали співробітники медичних установ Одеси. В останній день акції велику групу донорів зібрали працівники дитячої міської поліклініки №5. Загалом у рамках акції "Здай кров - врятуй життя" зібрано близько 80 літрів крові.

Від початку повномасштабної війни через проєкт "Донор Одеса" залучено понад 5000 донорів крові.

Як стати донором:

Підпишіться на канал "Донор Одеса" та слідкуйте за анонсами.

Якщо бачите інформацію про потребу в крові своєї групи - реєструйтеся та чекайте на дзвінок волонтера, який запише вас на донацію.

Приходити треба лише після дзвінка, оскільки кожного разу викликають певну кількість донорів потрібних груп, щоб уникнути черги. 

Донором крові можуть бути громадянин України або людина з посвідкою на проживання віком 18-60 років, вагою не менше 50 кілограмів, у яких немає абсолютних протипоказань.

“Коментарі” повідомляли, що лікарі Одещини продовжують проходити нову медичну програму, яка спрямована на надання допомоги людям із поширеними психічними розладами – депресією, тривогою, посттравматичним стресовим розладом, суїцидальною поведінкою, тощо. Зокрема, нещодавно 55 сімейних лікарів та медсестер Роздільнянського центру первинної медико-санітарної допомоги вже отримали сертифікати. По всьому регіону понад тисячі лікарів пройшли навчання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися