Кабмін виділив 4 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі в коледжі

Уряд виплатить по 200 тис. грн. кожної з сімей, чиї рідні загинули під час пожежі в Одесі

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 11 грудня виділив майже 4 млн гривень на ліквідацію наслідків пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Про це повідомили в прес-службі уряду.

Ініціатива уряду передбачає виділення 200 тис. грн. кожної з сімей, чиї рідні загинули під час пожежі в коледжі і по 50 тис. грн. людям, які отримали травми. Ще 315 тис. грн. будуть спрямовані на першочергові заходи з ліквідації наслідків пожежі.

Загальна сума, яку уряд планує виділити, становить 3 млн 965 тис. грн.

"Кошти, які ми виділяємо з резервного фонду, не повернуть загиблих і не загоять рани, отримані під час цієї страшної трагедії. Але ми як уряд просто зобов'язані підтримати потерпілих та їх сім'ї", – прокоментував ініціативу прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Після схвалення на засіданні уряду зазначені кошти будуть спрямовані з резервного фонду держбюджету Державній службі України з надзвичайних ситуацій та Одеської облдержадміністрації.

Додамо, що Одеська ОДА на ліквідацію наслідків пожежі виділила 685 тис. грн. Ці гроші повинні бути спрямовані на закупівлю обладнання для ДСНС. Зокрема, планується придбати 50 пожежних рукавів, 150 пар захисних рукавичок, 10 пожежних касок, 4 висувних драбини, бензоріз і 4 пожежних ручних стовбура.

Крім того, частина грошей піде на послуги вантажних транспортних засобів: 150 тис. грн. – на перевезення підйомного крана і 165 тис. грн. – на послуги підйомного крана з оператором.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", пошукова операція в згорілому коледжі продовжується без перерви.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися