Одеські медики показали, як рятують херсонців під обстрілами

У Херсоні медики працювали два тижні під загрозою обстрілів окупантів

Команда медиків Одеського центру екстреної допомоги на добровільних засадах провели два тижні у відрядженні в місті Херсон, працюючи у бригадах медицини катастроф. За цей час лікарі врятували не одне життя. 

Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

У складі добровольчої команди були лікарі нашого Центру: Мартенс Ілля, Маслій Надія, Андріюк Єлизавета та фельдшер Цебренко Ігор. Одеська команда, хоч і ненадовго, змогла компенсувати дефіцит медичних кадрів та обладнання в Херсоні і виконати свій обов'язок перед українцями, - йдеться в повідомленні. 

Разом вони виїжджали на виклики, пов'язані із обстрілами міста, допомагали пораненим херсонцям та всім, хто потребував медичної допомоги. Хоча робота була безпосередньо пов'язана із ризиком для життя, медики не залишалися осторонь людського болю та підтримували колег з херсонської екстренки, які щодня наражають себе на небезпеку, залишаючись у Херсоні.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що лікарі з Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області навчалися працювати на гвинтокрилі. Знання вони отримали у службі аеромедичної евакуації в Польщі. Усього участь взяли вісім лікарів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися