На Одещині в порту сталося зіткнення двох суден: причина аварії

Обидва судна не зазнали серйозних ушкоджень

Балкер KLC ERCIYES (прапор Барбадос) під час маневрування перед швартуванням вдарив носовою частиною корпусу в суховантаж JASMIN QUEEN, який стояв біля причалу (прапор Камерун). Про це повідомляє видання “Думська”. Інцидент стався декілька днів тому в Ізмаїльському порту. 

За попередньою інформацією, значне збільшення розмірів і тоннажу суден, що заходять у дунайські порти, стало причиною зіткнення. Крім того, експерти зазначають, що дунайські порти не розраховані на заходи великих пароплавів  завдовжки понад 140 метрів і водотоннажністю до 15 тисяч тонн, адже за інфраструктура побудована за радянських часів і призначена на проведення барж.

“Ні лоцманське проведення, ні буксирне забезпечення не розраховане на умови експлуатації портових споруд у нових умовах. Малопотужні буксири не справляються з проведенням важких суден. Висока щільність постановки біля причалів також не сприяє заходам безпеки”, — наголосив фахівець галузі.


Раніше “Коментарі” повідомляли, що Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії "не бачить підстав" для продовження "зернової угоди", термін якої спливе 17 липня. Про це йдеться у повідомленні відомства від 4 липня. Уряд країни-терориста каже, що нібито продовжує “сумлінно і відповідально підходити до своїх зобов’язань як сторона домовленості”, пише Укрінформ. На росії навіть згадали, що дають суднам, що брали участь у “зернові угоді”, успішно завершити свою місію і вийти з Чорного моря до завершення терміну дії ініціативи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися