На Одещині працюють 12 патронатних вихователів

Діти, чиї батьки позбавлені батьківських прав, можуть тимчасово перебувати у патронатних родинах

У Білгород-Дністровському району працює найбільша кількість патронатних вихователів. Загалом в області їх 12. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Наталія Утюпіна, начальниця служби у справах дітей Одеської обласної військової адміністрації.

“В Одеській області працюють 12 патронатних вихователів. Вони дуже активно працюють, в родинах постійно є діти. Це гарна альтернатива соціального закладу, яка дозволяє дітям перебувати в наближених до родини умовах. Якщо хтось хоче стати патронатним вихователем, треба звертатися до місцевих служб у справах дітей”, – розповіла посадовиця.

Діти-сиріти та діти, чиї батьки позбавлені батьківських прав, можуть тимчасово перебувати у патронатних родинах. Проте головне завдання патронатного вихователя – працювати над тим, щоб біологічні батьки  виправилися і дитина могла повернутися до рідної родини.

“Патронатні вихователі отримають близько 10 тисяч гривень на місяць як заробітну платню за виховання дітей, також держава виділяє на утримання дітей додаткові кошти. Згідно з законом, дитина може перебувати у такій родині шість місяців, але через те, що справи про позбавлення батьківських прав можуть довго розглядатися, строки знаходження дитини у патронатних родинах збільшуються”, – додала Утюпіна.

Вона зазначила, що під час війни змінилися умови для патронатних вихователів – якщо раніше можна було взяти одну дитину чи декілька дітей з однієї родини, то тепер можна взяти дітей з різних родин.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що починаючи з 1 вересня, в Одесі буде запроваджена нова послуга групи короткотривалого перебування для дошкільнят. Зараз дитячі садочки приймають дітей в обмеженій кількості, враховуючи доступне приміщення закладу. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися