Одеська область отримає 455,2 млн гривень на відновлення

Кошти виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ)

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про розподіл майже 5,3 мільярда гривень субвенцій між громадами 10 областей. Про це повідомляє Мінінфраструктури.

Так, Одеська область має отримати 455,2 млн гривень. Гроші також розподілять між Вінницькою, Дніпропетровською, Житомирською, Київською, Кіровоградською, Полтавською, Сумською, Черкаською та Чернігівською областей.

Гроші будуть спрямовані на відновлення 109 об’єктів, серед яких заклади освіти, охорони здоров’я, центри надання адміністративних послуг, об’єкти критичної інфраструктури тощо.

Зазначається, що джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у рамках спільної програми України та ЄІБ “Програма з відновлення України”.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одеській області планують нові логістичні проєкти - зокрема, будівництво залізничної гілки в порт Рені та мостовий перехід через Дунай. Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області та Агенція регіонального розвитку Одеської області підписали меморандум про співробітництво для реалізації двох масштабних проектів посилення логістичної спроможності регіону.

“Коментарі” писали, що уздовж українського узбережжя Дунаю зараз будують понад 12 терміналів. Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков. За його словами, наразі для будівництва нових терміналів існує спрощений закон, ухвалений торік, а місцеві органи готові пропонувати земельні ділянки під будівництво — тож, процедура дуже проста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися