До уваги водіїв: літні обмеження руху вантажного транспорту на Одещині

З 10 липня вантажівкам вагою понад 24 тонни з 10 ранку до 6 вечора заборонено рух трасами Одеської області

На Одещині з метою збереження дорожнього покриття у спекотний період, починаючи з 10 липня, набувають чинності літні заборони на рух вантажних транспортних засобів у проміжку з 10:00 до 18:00. Варто звернути увагу, що рух буде дозволений поза зазначеним періодом, з 18:00 до 10:00.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Обов'язкове обмеження руху вантажного транспорту діятиме на таких трасах Одеської області, як М-15 (Одеса-Рені), М-05 (Київ-Одеса) та М-14 (Одеса-Мелітополь). Це стосується великовагових транспортних засобів з загальною вагою понад 24 тонни та навантаженням на вісь 7 тонн.

Однак, є винятки з цих правил. Без обмежень зможуть рухатись транспортні засоби, що перевозять:

  • небезпечні, швидкопсувні вантажі, живих тварин і птиці;

  • вантажі, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій;

  • військові вантажі, товари подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони;

  • гуманітарну допомогу;

  • людей.

Також міжнародні перевезення вантажів залишаються дозволеними за певних умов. Водії вантажних автомобілів, що здійснюють міжнародні перевезення, повинні мати заброньоване місце в черзі очікування для перетину державного кордону України за допомогою автомобільної електронної системи ("єЧерга"). Заявки на отримання перепусток слід подавати за два дні до черги очікування на відповідну адресу.

Для підприємств, які займаються перевезенням зернових, олійних та пально-мастильних вантажів, рекомендується звертатися до Одеської обласної державної (військової) адміністрації для отримання консультацій та перепусток у комендантській годині. Для зручності організації видачі перепусток, відповідні документи можна надсилати на електронну адресу [email protected]. Консультації надаються з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 18:00 годин.

Нагадаємо, що спеціалісти працюють над альтернативним маршрутом в обʼїзд дороги міжнародного значення М-15 Одеса – Рені, на м.Бухарест. Наразі виконуються роботи на  автомобільній дорозі Т–16–31 КПП “Табаки” – Болград.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/1964


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Моє їм'я

20 липня 2023, 13:01

Просто охуенно. Спасибо, что упростили жизнь водителям, долбоёбы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися