Одеські енергетики окільцювали понад 20 пташенят лелеки: чим це допомагає

"Браслети" допоможуть відстежувати життєвий шлях птахів

В Одеській області енергетики допомогли орнітологам окільцювати 21 пташеня. Так фахівці долучилися до міжнародного проєкту польського товариства орнітологів Małopolskiego Towarzystwa Ornitologicznego з вивчення та захисту білого лелеки.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Одеські електромережі.

Енергетичні компанії Польщі та України об’єдналися, щоб допомогти вченим-орнітологам окільцьовувати лелек, які в’ють гнізда на електроопорах. Це дозволить відстежувати шляхи, якими птахи мігрують, як впливають на них зовнішні фактори в різних країнах світу, скільки лелек повертається в країну та яка в них тривалість життя.

Це перший етап реалізації проєкту. У 2024 році плануємо допомогти з кільцюванням ще близько 220 особин птахів. Участь у цій міжнародній ініціативі ми взяли відповідно до нашої ESG-стратегії та продовжуючи свій еколого-просвітницький проєкт "Лелеченьки", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині почали фіксувати збільшення пожеж на відкритій місцевості. Так пожежники загасили вогонь у полі, в якому було гніздо лелеки.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися