На Одещині очікують погіршення погоди: прогнозують грозу з градом

Містян просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач

В Одесі оголосили штормове попередження. Завтра 7 липня по Одесі очікується гроза, шквал 15-20 м/с, також місцями може бути град. Температура вночі 22-24°С, вдень 30-32°С.

Про це повідомляє Гідрометцентр Чорного та Азовського морів.

Одеситів попереджають про небезпечні метеорологічні явища І рівня (жовтого) небезпечності по Одесі та області.

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Містян просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок поривчастого вітру  та дощу можливе падіння гілок та кабелів.

Мінна небезпека

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя.

Звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102, - йдеться в повідомленні. 

"Гарячі" номери

Цілодобова медична швидка допомога - 103

Патрульна служба МВС України в Одесі - 102

Оперативний міський центр "Швидка комунальна допомога" – 15-01

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині епідеміологи продовжили заборону на купання у морі, лиманах та річках, а також на вилов риби у ряді водойм регіону. Через підрив Каховської ГЕС у воді все ще фіксують небезпечні для людини речовини. 







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися