На Одещині продовжили заборону на купання в морі та певних водоймах

Наразі купатися та рибалити заборонено в Чорному морі, деяких лиманах та річках

На Одещині епідеміологи продовжили заборону на купання у морі, лиманах та річках, а також на вилов риби у ряді водойм регіону. Через підрив Каховської ГЕС у воді все ще фіксують небезпечні для людини речовини. 

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Наразі купатися та рибалити заборонено в Чорному морі, Бузькому лимані, Дніпро-Бузькому лимані, річках Інгулець, Інгул, Південний Буг (нижче м. Нова Одеса). Інспекція повідомляє, що такі заходи приймаються з метою запобігання погіршенню санітарно-епідеміологічної ситуації внаслідок підриву Каховської ГЕС.

До 01.08.2023 – продовжено повну заборону купання. 

До 15.07.2023 - продовжено повну заборону любительського та промислового добування (вилову) водних біоресурсів та реалізацію водних біоресурсів без документів походження та/або виловлених у зазначених водоймах.

Інспекція продовжує в межах повноважень заходи контролю щодо дотримання введених обмежень, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що санепідситуація в Одеському регіоні через підрив Каховської ГЕС перебуває на постійному контролі. Чорне море очищується, але загрози для здоров'я залишаються. 

Також через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися