Готуємось економити: одеситів закликають знизити споживання електроенергії

Можливості електростанцій зараз обмежені та багато енергоблоків теплових та гідроелектростанцій не працюють

Одеситів закликають у пікові години менше користуватися електроприладами. За інформацію "Укренерго", у зв'язку з настанням спекотних днів стрімко росте показник споживання електроенергії.  

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Щоб забезпечити такий різкий зліт попиту, має зрости виробництво електроенергії. Але можливості електростанцій зараз обмежені. Багато енергоблоків теплових та гідроелектростанцій не працюють через пошкодження або зупинені для проведення ремонтів. Також на кількох атомних енергоблоках тривають планові ремонти, необхідні для їх активної експлуатації взимку.

Поради для економії 

У вечірні години (з 16:00 до 23:00) намагайтесь не використовувати кондиціонер. Або використовуйте його в енергоефективному режимі, не охолоджуючи кімнату нижче 23˚C. Включайте режим “sleep” для підтримання комфортної температури.

Перенесіть використання потужних пристроїв (пральної машини, бойлера) на нічний час. Використовуйте їх почергово, щоб розподілити навантаження.

За можливості зменште з 16:00 до 23:00 користування електрочайником та праскою. Або завжди набирайте води стільки, скільки треба для приготування чаю саме в цей момент.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеські енергетики з початку року розчистили від гілок дерев тисячу кілометрів повітряних ліній електропередачі. Це убезпечить мешканців  від аварійних відключень світла, спричинених падінням гілок дерев на електролінії, а також підвищать стабільність та надійність електропостачання.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися