Дунайські порти продовжуватимуть розвивати - Васьков

Наразі близько 30 суден чекають на вхід

Україна розвиватиме Дунайські порти, навіть за умов повноцінного функціонування “Зернової ініціативи”. Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ в рамках “Зернового клубу” повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

За словами міністра, останнім часом “зерновий коридор” майже не працює, адже наразі близько 30 суден чекають на вхід, а деякі з них понад три місяці очікують на інспекції, яку росіяни цілеспрямовано затримують. 

Заступник міністра зауважив, що можливість експорту через глибоководні порти навіть без “зернової угоди” є, але вона має бути ретельно опрацьована, адже мова йде не тільки про комерційні, а й безпекові питання.

“Найбільший розвиток Дунайських портів відбувався у період, коли “коридор” працював ефективно. Ми розуміємо, з ким маємо справу, тому розвиваємо й розвиватимемо альтернативні шляхи. Чим більше їх буде, тим більше можливостей для наших аграріїв експортувати", – зауважив заступник міністра.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії "не бачить підстав" для продовження "зернової угоди", термін якої спливе 17 липня. Про це йдеться у повідомленні відомства від 4 липня. Уряд країни-терориста каже, що нібито продовжує “сумлінно і відповідально підходити до своїх зобов’язань як сторона домовленості”, пише Укрінформ. На росії навіть згадали, що дають суднам, що брали участь у “зернові угоді”, успішно завершити свою місію і вийти з Чорного моря до завершення терміну дії ініціативи.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися