Стало відомо, коли в Одесі встановлять перше мобільне укриття

Потужності компанії дозволяють виробляти понад 30 укриттів на місяць

В Одесі 31 липня з'явиться перше мобільне укриття. Його закупили за кошти міського бюджету та встановлять біля школи в одному з житлових районів міста.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Олександр Войтко, директор та засновник ТОВ "Мірадіма", виробника мобільних укриттів.

1 вересня розпочнеться навчальний рік, потрібно зробити укриття, щоб врятувати дітей. І 31 липня ми встановимо перше укриття на 13-ій станції Великого Фонтану біля ліцею. До кінця літа ми встановимо ще два укриття в іншому районі Одесі. Вони зможуть захистити від уламків та осколків, але не від прямого попадання ракети чи авіабомби ,– розповів Олександр Войтко.

Окрім того,  в планах компанії встановлювати укриття не тільки в Одесі, а й в області. Також планується облаштувати укриття не тільки біля навчальних закладів. Все буде залежати від фінансування. Потужності компанії дозволяють виробляти понад 30 укриттів на місяць. В Одесі будуть встановлені укриття 4-го класу, зазначив Ілля Блохін, керівник проєкту SafePlace4UA та благодійної організації “Юність 2.0”. Раніше він який займався встановленням аналогічних мобільних укриттів в Херсоні та Миколаєві.

Укриття того ж підрядника встановлювали в Херсоні для місцевого відділення Червоного Хреста”. Це певна гарантія якості виробів. Укриття виробляються з “п’ятисотого” бетону та мають високе армування. Товщина верхньої плити – 40 сантиметрів, нижньої – 20 сантиметрів, стін – 30 сантиметрів, – додав Блохін.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що міський голова Одеси Геннадій Труханов та начальник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер провели виїзну робочу зустріч. Основне питання, яке обговорювалось, це спрощення процедури передачі сховищ з державної власності в комунальну.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися