В Одесі священник з паспортом РФ керує монастирем

Одеський священник вказав, "що зазначені твердження є хибними"

Намісник Свято-Іллінського чоловічого монастиря УПЦ (МП), який знаходиться на Пушкінській в Одесі, Владислав Биков має паспорт країни-агресорки.  Державна міграційна служба ще у лютому 2023 року скасувала рішення про набуття ним українського громадянства через наявність паспорту РФ.

Про це повідомляє "Центр публічних розслідувань".

Повідомляється, що священник досі працює в штаті Одеської єпархії московського патріархату. Він намагався скасовувати рішення Державної  міграційної  служби України "Про скасування рішення Управління міграційної служби у Вінницькій області №6984 від 17.06.2014р. про набуття громадянства України за територіальним походженням". У ході судового процесу з'ясувалось, що підставою скасування громадянства стала наявність у Бикова громадянства РФ й підтримка держави-агресора. Громадянство Владислав набув добровільно.

Одеський священник вказав, "що зазначені твердження є хибними, безпідставними та абсолютно не відповідають дійсності". Биков наголосив, що подавав декларацію про відмову від громадянства Російської Федерації, після чого й отримав паспорт громадянина України у 2014 році.

До того ж, священник зазначив, що "неодноразово намагався здати паспорт країни-агресорки у консульстві Росії, але відповідь письмово не отримав, тому паспорт громадянина РФ знищив шляхом спалення".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове розслідування щодо агента російського ФСБ, який активно займався збором розвідданих про нові підрозділи Сил оборони України. Його затримали працівники СБУ під час спецоперації в Одесі.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися