Шпигував за ЗСУ: в Одесі СБУ затримала зрадника який працював на російське ФСБ

Зрадником виявився колишній правоохоронець якого завербували спецслужби РФ

Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове розслідування щодо агента російського ФСБ, який активно займався збором розвідданих про нові підрозділи Сил оборони України. Його затримали працівники СБУ під час спецоперації в Одесі.

Про це повідомляє СБУ.

Основним завданням зрадника було збирати інформацію про місця базування підрозділів Збройних Сил України та Держприкордонслужби в Одеській та Миколаївській областях. Особливу увагу ворога привертала інформація про новостворений добровольчий батальйон ЗСУ з назвою “Чорноморська січ”.
picture

Щоб здобути розвіддані, російський агент пройшов співбесіду з керівництвом батальйону, видаючи себе за потенційного волонтера. Під прикриттям цієї легенди, він проводив приховану фотофіксацію місця дислокації військових формувань та вивчав психотип командира, з метою подальшого вербування. Однак співробітники Служби безпеки детально задокументували злочинну діяльність агента та затримали його під час виконання розвідувального завдання.
picture

За даними слідства, зрадник з власної ініціативи звернувся до російської спецслужби, пропонуючи свою допомогу у війні проти України. Для цього він отримав письмове зобов'язання ФСБ про негласну співпрацю на користь РФ. Під час обшуку у фігуранта справи було виявлено мобільний телефон, який містив докази його зв'язку з агресором.

Наразі дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира протичовнового корвета "Луцьк", що належав 1 бригаді надводних кораблів центру морських операцій Військово-Морських Сил ЗС України. Його звинувачують у дезертирстві та державній зраді.


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6078


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися