В Одесі за держзраду судитимуть колишнього командира корвета “Луцьк”

За скоєне, зраднику загрожує до 20 років ув’язнення

Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира протичовнового корвета "Луцьк", що належав 1 бригаді надводних кораблів центру морських операцій Військово-Морських Сил ЗС України. Його звинувачують у дезертирстві та державній зраді.


Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.


Згідно з отриманими доказами, у травні 2014 року, під час тимчасової окупації Криму Російською Федерацією, капітан III рангу не з'явився на службу в пункті постійної дислокації на материковій частині України. Відмовившись виконувати Військову присягу та порушивши вірність українському народові, він приєднався до ворожої сторони та відмовився виводити корвет "Луцьк" на територію України.


На цей час звинувачений продовжує військову службу у складі Російської Федерації на посаді командира малого протичовнового корабля "Суздалець" і бере участь у збройній агресії проти України. Попереднє досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні провели слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, що розташоване в місті Миколаєві.


Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) накопичила докази вини ще одного агента російського ГРУ. Він планував серію диверсійних актів на об'єктах залізничної інфраструктури на півдні України.


Зазначимо, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону. Він також допомагав ворогу  наводити ракети.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися