Кількість ворожих ракетоносіїв в Чорному морі зменшилася – Наталя Гуменюк

Загальна кількість ракет може складати до 24 “Калібрів”

Наразі в Чорному морі розгорнуте досить велике корабельне угрупування ворога. Однак кількість ракетоносіїв зменшилася. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила  начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Корабельне угрупування ще досить велике розгорнуте – до 10 одиниць. Але кількість ракетоносіїв дійсно зменшилася. Якщо протягом нічної атаки на бойовому курсі знаходилося 6 ракетоносіїв  і потужність загальна ракетна була 36 одиниць, 10 було використано. Наразі два ракетоносії зайшли в Севастополь, на бойовому чергуванні залишилося два надводних і два підводних ракетоносії. В сумі такий потенціал ракет може складати до 24 “Калібрів”, – зазначила Наталя Гуменюк.

Раніше “Коментарі” писали, що речниця ОК “Південь” Наталі Гуменюк зазначила, що Оперативне командування попереджало українців про ракетну небезпеку та підготовку окупантів до чергової атаки. Причина - надзвичайна активність ракетоносіїв й збільшення їх кількості протягом доби.

Обстріли Одещини

Вночі 15 червня, окупанти в черговий раз атакували Одещину безпілотниками. За попередньою інформацією в бік міста та області було запущено 13 БпЛА типу Shahed 136/131.

За день до того, 14 червня, ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі. 

Вночі 10 червня держава-терорист черговий раз атакувала Одещину та зокрема й Одесу дронами-камікадзе "Shahed-131/136". Всі безпілотники були знищені, проте через падіння уламків в одній із багатоповерхівок міста сталося загоряння. На жаль не обійшлося без жертв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися