Ми попереджали про високий рівень ракетної небезпеки та підготовку до атаки, — Наталя Гуменюк

Окупанти більшили кількість ракетоносіїв до шести з загальним забором ракет до 36 одиниць

Речниця ОК “Південь” Наталі Гуменюк зазначила, що Оперативне командування попереджало українців про ракетну небезпеку та підготовку окупантів до чергової атаки. Причина - надзвичайна активність ракетоносіїв й збільшення їх кількості протягом доби.

“Уночі окупанти ще збільшили кількість ракетоносіїв до шести з загальним забором ракет до 36 одиниць. Це й говорило про майбутню ракетну атаку”, — зазначила Гуменюк.

Обстріли Одещини

Вночі 15 червня, окупанти в черговий раз атакували Одещину безпілотниками. За попередньою інформацією в бік міста та області було запущено 13 БпЛА типу Shahed 136/131.

За день до того, 14 червня, ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі. 

Вночі 10 червня держава-терорист черговий раз атакувала Одещину та зокрема й Одесу дронами-камікадзе "Shahed-131/136". Всі безпілотники були знищені, проте через падіння уламків в одній із багатоповерхівок міста сталося загоряння. На жаль не обійшлося без жертв.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що 17 липня закінчується термін дії “Зерновох угоди”. Голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук також висловився щодо ситуації. Він вважає, що у критичне становище має втрутитись Ердоган і продемонструвати Путіну, хто саме панує в Чорному морі

Раніше “Коментарі” також повідомляли, що Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії "не бачить підстав" для продовження "зернової угоди", термін якої спливе 17 липня. Про це йдеться у повідомленні відомства від 4 липня. Уряд країни-терориста каже, що нібито продовжує “сумлінно і відповідально підходити до своїх зобов’язань як сторона домовленості”, пише Укрінформ. На росії навіть згадали, що дають суднам, що брали участь у “зернові угоді”, успішно завершити свою місію і вийти з Чорного моря до завершення терміну дії ініціативи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися