Братчук впевнений, аби Зернова угода продовжилась треба, щоб “Ердоган показав свої яйця"

РФ вчергове заявляють, що не мають не бачать підстав для продовження експорту українського продовольства

17 липня закінчується термін дії “Зерновох угоди”. Голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук також висловився щодо ситуації. Він вважає, що у критичне становище має втрутитись Ердоган і продемонструвати Путіну, хто саме панує в Чорному морі.

“Це один з останніх механізмів тиску на світову спільноту, який залишається у "бункерного діда". Тут треба лише одне, щоб Ердоган показав "свої яйця" Путіну. Тобто сказав: "Чує, ти, бункерний, в кого є найміцніший флот у Чорному морі". Турецькі ВМС наймогутніші сьогодні в Чорному морі", — зазначив Сергій Братчук.

Братчук таокж додав, що зернова угода обов’язково має бути продовжена. Крім того, Братчук нагадав, що минулого разу коли РФ саботувала процес продовження роботи Чорноморського коридору Туреччина, ООН та Україна заявили, що експорт триватиме.

Раніше “Коментарі” також повідомляли, що Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії "не бачить підстав" для продовження "зернової угоди", термін якої спливе 17 липня. Про це йдеться у повідомленні відомства від 4 липня. Уряд країни-терориста каже, що нібито продовжує “сумлінно і відповідально підходити до своїх зобов’язань як сторона домовленості”, пише Укрінформ. На росії навіть згадали, що дають суднам, що брали участь у “зернові угоді”, успішно завершити свою місію і вийти з Чорного моря до завершення терміну дії ініціативи.

Нагадаємо, що представниця МЗС України підкреслила, що Російска Федерація є шантажистом, який не зупиниться у випадку виконання його вимог. Водночас, Ольга Трофімцева зазначила, що висловлює не позицію міністерства, а власні погляди. На її думку, повноцінна робота українськи чорноморських портів не буде у жодному разі можливою до того, як ми переможемо у війні. Посол вважає, що спокійно працювати у басейні Чорного моря навряд чи можливо до його повного звільнення від російської військової присутності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися