Суд розглядає конфіскацію активів пропагандистського дизайнера туристичного символу Одеси

У січні 2022 року дизайнер Артемій Лебедєв потрапив під санкції України

​ВАКС розпочав розгляд позову про конфіскацію активів дизайнера Артемія Лебедєва. Саме він є автором туристичного герба Одеси. 

Про це повідомляє Центр протидії корупції. 

Зокрема, йдеться про дві квартири в центрі Києва: одна площею 138 квадратів на Ярославовому Валу, а інша - на вулиці Саксаганського. Перша квартира записана безпосередньо на Лебедєва, іншу він переписав на свого товариша програміста за декілька місяців до початку повномасштабного вторгнення рф.

6 липня заслухали письмові докази. Наступне засідання відбудеться в понеділок. Зазначимо, Лебедєв поширює антиукраїнську пропаганду і відвідував окуповані території. Він був внесений до санкційного списку в січні 2023 року. 

У заяві надали одну з цитат українофоба: "У росії все просто – регіони в середині країни називаються областями, а регіони по краях називаються краями (а один регіон прямо так і називається – Україна)".

Що не так з символом? 

Логотип "якір-серце" замовили на кошти асоціації туризму Одеси у 2012 році. Його розробляли як туристичний символ міста, який встановлено в багатьох країнах світу. Проте голова студії, в якій розробили логотип міста, Артемій Лебедєв, з 2014 року активно підтримує російську окупацію Криму та засуджує Революцію гідності. У березні 2017 року Артемію на п'ять років заборонили в'їзд до країни за "діяльність, спрямовану на шкоду національним інтересам у сфері інформаційної безпеки". Він намагався оскаржити це рішення, але суд залишив його без змін. У січні 2022 року дизайнер потрапив під санкції України.

Після початку війни Лебедєв підтримав дії росіян й, навіть, відвідав територію окупованого заводу "Азовсталь" де сфотографувався на даху Запорізької АЕС.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що туристичний символ Одеси "Якір-серце", навколо якого точаться скандали, передали в дар місту-побратиму Йокогамі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися