Мертвий, але не покараний: в Одесі розглядають справу Стремоусова

Наступне судове засідання по справі Стремоусова відбудеться у вересні

Сьогодні 6 липня в Малиновському районному суді Одеси відбулося засідання у справі херсонського колаборанта Кирила Стремоусова. Він був заступником голови "окупаційної "адміністрації" Херсонської області. 

Про це повідомляє Малиновський районний суд м. Одеси
Засідання проводиться за спеціальною процедурою In absentia. Обвинувачення стосується скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України, зокрема, державної зради, державної зради в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності.

Сьогодні суд успішно завершив дослідження письмових доказів, представлених стороною обвинувачення, та розпочав аналіз наявних у провадженні відеодоказів. Наступне судове засідання заплановано на 12 вересня 2023 року о 15:30.

Нагадаємо, Кирило Стремоусов став обличчям російської окупаційної влади в Херсоні. Він був одним з тих, хто посприяв захопленню Херсонської області окупантами. 9 листопаду саме напередодні деокупації міста, з’явилася інформація про його раптову загибель у ДТП.

Також “Коментарі” писали, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції та ухвалив рішення щодо конфіскації частини активів Володимира Сальдо. Проти колаборанта, який очолював окупаційну адміністрацію Херсона, відкрито кримінальне провадження за підозрою у держзраді в умовах воєнного стану.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися