В Одеській області виконано 40% запланованих робіт на об’єктах ЖКГ

Загалом з початку року на Одещині введено нові потужності відновлювальної енергетики

Минула зима видалася надскладною для Одещини. Крім того, ворог продовжує тероризувати цивільну та енергетичну інфраструктури, тому наразі Одеська обласна адміністрація ґрунтовно готується до опалювального сезону 2023-2024.

Станом на сьогодні  в області вже виконано 40% запланованих робіт на об’єктах ЖКГ та соціально-культурної сфери. Роботи йдуть за графіком. Ба більше, спеціалісти працюють над забезпеченням автономності роботи життєво важливих об’єктів - 90% з них  вже оснащені дизель -генераторами, які забезпечать, в разі необхідності , безперебійну роботу котелень та водонасосних станцій.

Тим часом, заклади охорони здоров’я облаштували сонячними панелями. Загалом з початку року на Одещині введено нові потужності відновлювальної енергетики обсягом 60 Мвт, що додає додаткової стабільності енергосистемі регіону.

Котельні переводять на альтернативне паливо (брикети, пілети) і зменшуємо залежність від газу. 15% котелень вже відмовилися від газу, а кожна 10 Гкал виробляється за допомогою альтернативного палива.

Раніще “Коментарі” писали, що одеситів закликають у пікові години менше користуватися електроприладами. За інформацію "Укренерго", у зв'язку з настанням спекотних днів стрімко росте показник споживання електроенергії.   Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  об забезпечити такий різкий зліт попиту, має зрости виробництво електроенергії. Але можливості електростанцій зараз обмежені. Багато енергоблоків теплових та гідроелектростанцій не працюють через пошкодження або зупинені для проведення ремонтів. Також на кількох атомних енергоблоках тривають планові ремонти, необхідні для їх активної експлуатації взимку.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/1969


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися