Посилений режим: енергетики на Одещині готові до наслідків негоди

В Одеській області очікується сильний вітер та гроза

За даними синоптиків, на території Одеської області очікується погіршення погодних умов, з грозовим дощем та поривами вітру до 15-20 м/с. У зв'язку з цим, енергетична компанія ДТЕК перевела 206 бригад своїх співробітників у підвищений режим готовності, щоб негайно реагувати на можливі аварійні ситуації та ефективно їх усувати. 

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК. 

Складні погодні умови можуть призвести до падіння дерев та обриву проводів. Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі, — йдеться в повідомленні.

Що робити, якщо вимкнули світло  

Якщо знову виникне непередбачена ситуація та у вас раптом зникне світло, можливо, причиною є аварія у внутрішньобудинкових або розподільчих мережах. Для повідомлення про аварію рекомендуємо вам виконати наступні кроки:   

1. Перевірити на сайті ДТЕК, чи вже не зареєстрована аварія за вашою адресою.   

2. Якщо ні, повідомити про відсутність світла у зручний спосіб:  

  • у приватні повідомлення на Facebook ДТЕК Одеські електромережі;   

  • у розділі "Відсутня електроенергія?" на сайті ДТЕК.   

Нагадаємо, що військова адміністрація Одеської області звертає увагу жителів та підприємців на необхідність економити електроенергію. Це пов'язано з дефіцитом потужності в об`єднаній енергосистемі України.   

Також зазначимо, що українські електростанції активно проводять масштабну ремонтну кампанію, спрямовану на підготовку до наступного опалювального сезону. За останній рік, через російські атаки на енергооб'єкти минулої осені-зими, обсяги робіт з відновлення значно зростуть.


Джерело: https://t.me/dtek_ua/621


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися